Intretinere Boluri

Bolul de lemn este, prin tradiție, un obiect utilitar în gospodărie, folosit la servirea mesei sau la păstrarea alimentelor pe termen scurt. În virtutea acestei tradiții, vă încurajez să folosiți bolurile cu încredere în scop alimentar (mai puțin cele care au în descriere nota „bol decorativ”). Lemnul este impregnat cu ulei mineral alimentar, peste care este aplicat un ulei sau o ceară naturală, toate alese atent pentru a fi non-toxice.

Curățarea bolurilor se poate face cu o lavetă umedă, iar dacă e cazul cu o cantitate mică de săpun lichid (NU detergent) și se șterg imediat cu cârpă uscată. Dacă se impune, se pot reîmprospăta cu oricare dintre următoarele uleiuri alimentare: ulei de in alimentar, ulei de bob de strugure, ulei de măsline, ulei de tung.

Ca regulă generală pentru orice obiect din lemn, este interzisă spălarea lor în mașina de spălat vase. Aceasta va duce foarte probabil la crăparea lemnului.